Over Acufyt


Martine Van Hee

Ik ben Martine Van Hee, geboren in 1961, gehuwd en moeder van vijf kinderen (1 zoon en 4 dochters). De Chinese kruidentherapie en (oor)acupunctuur heeft mij altijd al gefascineerd, maar met vijf kinderen en een voltijdse job was het onmogelijk om deze studies aan te vatten.

Gezien mijn levensloop en de ontmoeting met dokter Leung tijdens mijn acupunctuurbehandelingen, stelde hij mij voor om zelf Traditionele Chinese Geneeswijzen te gaan studeren. Vanuit dat traject is Acufyt en het aanbod van ooracupunctuur, kruidentherapie en voeding ontstaan.


Acufyt - Acupunctuur, Ooracupunctuur, Voeding


Opleidingen acupunctuur en kruidentherapie

Martine volgde en volgt nog steeds veel opleidingen en nascholingen om de therapieën die ze aanbiedt steeds te verbeteren en actueel te houden. Zowel op vlak van ooracupunctuur, kruidentherapie en voeding kan je nooit genoeg bijleren.

Bekijk gevolgde opleidingen


Praktijk

Acupunctuur, Ooracupunctuur, Voeding, Infertiliteit, Menopauze, Pediatrie, Gynaecologie, Auto-immuunziekten (CVS, fibromyalgie, ...), Dermatologie, Allergieën, ...

In mijn praktijk behandel ik mensen met (pijn)klachten en allerlei andere fysieke en psychische problemen met ooracupunctuur of auriculotherapie, kruidentherapie en voedingsadvies volgens de Chinese principes.

Mijn streefdoel is om zo snel mogelijk de mensen pijnvrij te krijgen en de fysieke en psychische klachten te reduceren. Tevens geef ik persoonlijk kruiden- en voedingsadvies om deze klachten nog beter te behandelen.


Meer over Martine Van Hee

Mijn eerste kennismaking met de Traditionele Chinese kruidentherapie was in 1987 toen ik jarenlang ononderbroken keelontstekingen had. Mijn toenmalige huisarts bracht mij voor het eerst in contact met een arts die Chinese Geneeswijzen had gestudeerd. Na het innemen van een aangepaste kruidenformule was mijn chronische keelontsteking na drie maanden verdwenen.

De tweede keer dat ik beroep deed op de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) was in 1995 toen er bij een van onze kinderen een chronische nierinsufficiëntie werd vastgesteld. Ik mocht ons kind in het UZ Gent afhalen met volgende boodschap: “Wij kunnen niets meer voor jouw kind doen.” Opnieuw zochten wij met succes onze toevlucht in de TCG.

Op 5 december 2013 heb ik een ongeval gehad waarbij ik mijn heiligbeen en staartbeen heb gebroken met blijvende zenuwbeschadiging tot gevolg. Doordat de staartbeenbreuk pas in 2016 werd vastgesteld, is het topje foutief aaneengegroeid. Daardoor heb ik levenslang een groot en pijnlijk zitprobleem. Nu behandel ik mijzelf met ooracupunctuur, waardoor de helse zenuwpijnen beheersbaar zijn geworden. Bij een structurele afwijking (vb. staartbeen foutief aaneengegroeid, zenuwbeschadiging, …) gaat de pijn tijdelijk weg, maar komt steeds terug. Ooracupunctuur op regelmatige basis is dan noodzakelijk om de (zenuw)pijn te onderdrukken. Pijn zonder structurele afwijking kan in 3 tot maximaal 5 sessies worden behandeld. Acute pijn (nekblokkade) kan in één sessie worden behandeld.

Kortom, TCG heeft mij altijd al gefascineerd en geholpen. Door de hevige zenuwpijn moest ik bezig zijn met mijn hoofd om deze helse pijnen te verdringen. Om mijzelf te kunnen helpen, ben ik Traditionele Chinese Geneeswijzen gaan studeren en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad...


Ga je graag een gesprek aan met Martine?

Bij Acufyt ben je welkom voor een eerste gesprek. Tijdens die kennismaking brengen we jouw persoonlijk profiel in kaart en gaan we aan de slag om jouw klachten te behandelen.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x