Ooracupunctuur


Behandeling via ooracupunctuur of auriculotherapie

De Franse arts Nogier ontdekte rond 1950 dat het lichaam op de oorschelp is geprojecteerd. Auriculotherapie is een therapeutische techniek die volledig zelfstandig kan worden gebruikt en is prima te combineren met medicijnen of andere therapieën. Er kan zowel aandacht worden gegeven aan het symptoom als aan de onderliggende conditie die de grondslag van het probleem weergeeft.

Deze techniek kan een bijzondere troef zijn waar conventionele behandelingen niet meer over het gewenste effect beschikken of niet meer kunnen gebruikt worden omwille van ernstige nevenwerkingen.

Bij ooracupunctuur prikkelt men met naalden of een stimulator (vooral bij kinderen) bepaalde punten op de oorschelp die via het centrale zenuwstelsel reflexmatig verbonden zijn met bepaalde delen van het lichaam. De prikkel leidt onmiddellijk tot een toename van de zelf herstellende werking van het lichaam. Bijzonder is dat zowel onderzoek en behandeling via het oor verlopen.

Ooracupunctuur is zeer goed bij emotionele en lichamelijke klachten, pijnklachten en allerlei vormen van verslaving.

Acute klachten kunnen al na 1 tot 3 behandelingen veel verbeteren of opgelost zijn. Chronische problemen vergen een langduriger en meer doorgedreven benadering. De tijd tussen elke behandeling kan variëren tussen 2 weken, één maand of zelfs verschillende maanden, in functie van het herstel.


Ooracupunctuur of auriculotherapie

Bij ooracupunctuur of auriculotherapie prikkelt men met naalden of een stimulator (vooral bij kinderen) bepaalde punten op de oorschelp die via het centrale zenuwstelsel reflexmatig verbonden zijn met bepaalde delen van het lichaam. De prikkel leidt onmiddellijk tot een toename van de zelf herstellende werking van het lichaam. Bijzonder is dat zowel onderzoek en behandeling via het oor verlopen.

Ooracupunctuur is zeer goed bij emotionele en lichamelijke klachten, pijnklachten en allerlei vormen van verslaving. Acute klachten kunnen al na 1 tot 3 behandelingen veel verbeteren of opgelost zijn. Chronische problemen vergen een langduriger en meer doorgedreven benadering. De tijd tussen elke behandeling kan variëren.


Ontdek de diensten van Acufyt

Acufyt helpt jou verder met drie soorten Chinese therapieën die allemaal een unieke oplossing kunnen bieden voor jouw problemen. Vaak bestaat de kracht uit een combinatie. Tijdens een eerste gesprek brengen we jouw persoonlijk profiel in kaart. Met dat persoonlijk profiel gaan we aan de slag om klachten op te lossen op maat van wat jij nodig hebt.

Tarieven

70 euro voor een intakegesprek van anderhalf uur
50 euro voor een vervolgconsult van één uur


Ooracupunctuur

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x